Polskie ogrody kryją wiele skarbów: majeranek, tymianek, lubczyk – to tylko niektóre z ziół, które nadają naszym daniom niepowtarzalny aromat. Przyprawy korzenne, takie jak cynamon, imbir czy goździki, zawdzięczamy dalekim podróżom i odkryciom geograficznym. O tych i innych przyprawach wykorzystywanych na polskich stołach opowiedziała słuchaczom Grójeckiego Uniwersytetu Otwartego pasjonatka zielarstwa Maria Kuzak, która własności roślin wykorzystuje w dbaniu o zdrowie i urodę.
Zobacz również
-
26.03.2025Wiosna rozkwitła dźwiękiem w Grójeckim Ośrodku Kultury!W środowy wieczór, 26 marca Grójecki Ośrodek Kultury rozbrzmiał radosnymi i wzruszającymi dźwiękami podczas...
-
26.03.2025Zapraszamy na smakowitą podróż dookoła świata! Nadchodzi Zlot...Już wkrótce Rynek Miejski w Grójcu zamieni się w prawdziwy raj dla smakoszy! W dniach 11-13 kwietnia odbędzie się...
-
31.03.2025Polskie hity wszechczasów zawojowały scenę27 marca 2025 r odbył się koncert finałowy 15. Ogólnopolski Festiwal Piosenki „O złotą nutkę”. Patronat nad wydarzeniem...